"Dupa atatia ani are incredere ca orice mancare iese buna din mainile mele. Dar cel mai bucuros e atunci cand ii pregatesc pui cu lamaie sau penne carbonara", a spus vedeta de televiziune pentru Slabsaugras.ro.
Andreea a dezvăluit două dintre reţetele sale preferate şi a oferit şi câteva ponturi care fac ca preparatele să fie şi mai gustoase şi mai sănătoase.
Degetele de pui cu sos de lamaie si usturoi
Ingrediente: piept de pui, oua, faina, pesmet, condimente, susan, ulei de floarea-soarelui pentru prajit.
Pentru sos: lamai, usturoi, ulei de masline, condimente, marar.
Pont! Am aflat ca uleiul de masline devine toxic daca este prajit, asa ca il folosesc doar la salate, niciodata la gatit.
In general, ma feresc sa dau cantitati precise atunci cand vorbesc despre o reteta. Mancarea se gusta si se face dupa preferinte, aromele pot fi intense sau nu.
Intr-un bol se amesteca faina, pesmetul, susanul si condimentele. Puiul se taie in fasii subtiri, se da prin ou - frecat cu putin marar - si prin amestecul pentru pane si se prajeste in ulei de floarea soarelui.
Pentru sos, stoarceti sucul de la cateva lamai. Adaugati usturoi pisat, condimente, marar si un strop de ulei. Amestecati pe foc maxim 1 minut.
Pont! Am invatat un secret de la un show tv despre gatit. Taiati lamaile pe jumatate si puneti-le intr-o tigaie la calit intr-un strop de unt. Lasati-le timp de 1-2 minute sa absoarba untul si sa se caramelizeze usor si abia apoi stoarceti sucul. Gustul obtinut va fi o combinatie interesanta de acru cu dulceag.
ATENTIE!Pentru ca silueta e importanta, „degetelele" cu sos se consuma fara garnitura, doar cu salata.
Paste carbonara
Ingrediente: paste fainoase - se pot folosi spaghetti, penne, tagliatele - sunca, ciuperci de padure, unt, smantana pentru gatit, galbenus de ou, pa