O firmă din domeniul tehnologiei, Pegasus Global Holdings, a anunţat anul trecut, în septembrie, că va construi un adevărat oraş în New Mexico (SUA) pe post de teren de testare a unor noi sisteme şi tehnologii. După câteva luni, ei au prezentat lumii întregi şi planurile pentru această construcţie îndrăzneaţă.
„Centrul pentru Inovaţie, Testare şi Evaluare" (CITE) din deşertul New Mexico, SUA, va fi un oraş care nu va fi locuit niciodată şi unde se vor testa tehnologii avansate, necesare unei aglomerări urbane, ca de pildă controlul traficului, reţele „inteligente" de energie electrică, securitate computerizată sau vehicule fără şofer.
Compania care construieşte oraşul din mijlocul deşertului, Pegasus Global Holdings, cu sediul în Washington, intenţionează să cheltuiască pe întregul proiect peste 200 de milioane de dolari (aproximativ 162 de milioane de euro) în următorii trei ani. Reprezentanţii firmei susţin că CITE este conceput ca „un oraş de mărime medie tipic american, cu infrastructură rutieră, cartiere periferice, comunităţi rurale şi localităţi limitrofe.
Iată cum va arăta oraşul-laborator
Iată şi o animaţie video cu oraşul construit de Pegasus Global Holdings