În perioada 12-13 mai, Alba Iulia este cuprinsă de gust şi savoare, în cadrul celei de-a treia ediţii a Târgului “Gustos de Alba”, organizat de Consiliul Judeţean. În cele două zile, între orele 10.00-18.00, albaiulienii sunt aşteptaţi în spaţiul expoziţional din Piaţa Pascu, cartierul Cetate, Alba Iulia, să asiste la spectacole de Operă în Piaţă, demonstraţii culinare, concursuri cu premii şi ateliere de gătit pentru copii. Evenimentul are ca scop promovarea producătorilor autohtoni din industria alimentară şi a valorilor tradiţionale culinare locale.
Partener principal în organizarea acestui târg este “Albalact”, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia “Ţara Vinului” Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, “Fuchs Condimente Ro” şi “Slow Food Alba Transilvania”.
Expozanţii sunt brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, cultivatori de legume, viticultori şi alţii. Cei care vor vizita târgul, vor putea cumpăra ouă, miere şi produse apicole, brânzeturi, carne şi preparate din carne, pâine şi produse de panificaţie, prăjituri şi patiserii, vinuri şi multe preparate tradiţionale din bucătăria judeţului Alba. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea achiziţiona legume proaspete de sezon, dar si gemuri, dulceţuri, siropuri, toate de casă, fireşte, oferite de micii producători din tot judeţul, cu care de altfel, cumpărătorii sunt obişnuiţi de la Piaţa volantă, organizată săptămânal la Alba Iulia.
Sunt preparate la târg, chiar sub ochii vizitatorilor, o mulţime de produse culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba. Vinurile renumite produse în judeţul Alba, în podgoriile de pe valea Târnavelor, zona Aiudului, a podişului Secaşelor şi în împrejurimi