Hrana pe care o consumam zilnic contine ingrediente care provoaca mari probleme sanatatii noastre. Cele mai periculoase substante se ascund in alimentele procesate mai mult.
Gelatina
Vegetarienii ar trebui sa fie foarte atenti, caci pot fi socati. Gelatina se extrage din pielea unor animale, ea fiind un derivat al colagenului. Cea din dulciuri este extrasa din pielea porcului, afirma Andrew Milkowski, profesor la o universitate din Wisconsin, SUA, citat de Fox News. Este folosita ca agent de ingrosare si se gaseste, de asemenea, in iaurt sau in unele tipuri de cereale consumate la micul dejun.
Carnea separata mecanic
Ea este obtinuta la presiune inalta si reprezinta ramasitele procesului de separare a carnii de pe oase. In ea se pot gasi chiar resturi de oase sau cartilaje de la animalele respective. Acest tip de carne se poate gasi in produse folosite pentru prepararea unui hot-dog. Pericolul este de a face chiar boala vacii nebune (encefalopatie bovina spongiforma).
Injectii cu apa de mare
Acestea se fac cu apa sarata cu scopul de a imbunatati gustul carnii de pui, in principal. Se introduce mai ales in carnea care este cumparata impachetata. In plus, sarea pe care o contine este periculoasa pentru sanatate, caci poate creste tensiunea arteriala.
Amoniacul
Acesta este o substanta chimica ce poate fi gasita in produse de curatare, dar este utilizata si pentru a omori microorganisme care se gasesc in carnea de vita. Practica folosirii amoniacului a inceput sa fie folosita in SUA din 2001, fiind una controversata, din cauza efectelor neplacute asupra sanatatii oamenilor.
Bisfenolul A
Aceasta substanta deosebit de periculoasa nu mai este folosita in producerea materialelor tari din plastic folosite de copii. Ea mai este folosita in productia de masini ca s