Alternativă sănătoasă
Cândva la modă, solarul este din ce în ce mai contestat de medicii dermatologi din pricina riscurilor implicate. Mult mai concentrat decât razele soarelui, pe lângă potenŢialele arsuri pe care expunerea prelungită ar putea să o producă, atunci când mergi la solar riŞti să te alegi Şi cu pete pigmentare. Atât autobronzantele, cât Şi bronzarea organică sunt de preferat soarelui artificial, neavând contraindicaŢii.
Cum acŢionează un autobronzant
Autobronzantele sunt produse care doar colorează pielea, fără a avea vreo relaŢie cu melanina, pigmentul natural al pielii care conferă acea culoare arămie. În schimb, spre deosebire de bronzul obŢinut pe cale naturală, cel indus cu ajutorul autobronzantelor nu ne protejează de radiaŢiile solare deoarece nu produce creŞterea sintezei de melanină. "Bronzul" în acest caz se datorează reacŢiei autobronzantului cu proteinele dermului.
Soarele la cutie
Pentru a obŢine un bronz uniform, atunci când apelezi la produsele autobronzante trebuie să urmezi câteva etape. Mai întâi pielea trebuie pregătită prin eliminarea celulelor moarte acumulate la suprafaŢă. Pentru ca loŢiunea să se întindă cât mai uniform, pielea trebuie să fie cât mai netedă. Această etapă este absolut necesară dacă nu vrei să te alegi cu pete. Hidratarea pielii este, de asemenea, obligatorie pentru un bronz cât mai natural. Este bine să insiŞti asupra zonelor uscate - coate, genunchi. Dacă o porŢiune este mult mai uscată, riŞti ca această parte a corpului să absoarbă o cantitate mult mai mare de produs Şi astfel în acea zonă să obŢii o nuanŢă mult mai închisă decât pe restul corpului.
LoŢiune, spray sau cremă?
Oferta de produse autobronzante este extrem de variată. LoŢiunea de corp îŢi colorează pielea într-o nuanŢă discretă Şi foarte apropiată de culoarea naturală a pielii. Spray-ul autobronzant pr