Afacerile familiei Blejnar au înflorit în ultimii trei ani, cât timp Sorin Blejnar a condus Fiscul. Soţia lui Blejnar a apărat firme controlate de Fisc împotriva intereselor instituţiei conduse de soţul său. Demiterea lui Sorin Blejnar de la conducerea ANAF lasă nerezolvate un munte de acuzaţii, de suspiciuni, de situaţii neclarificate.
Începând de astăzi, Jurnalul Naţional vă prezintă principalele cazuri în care a fost implicat "Naşul mare", numele de cod al fostul şef al Fiscului.
Sorin Blejnar a plecat de la conducerea ANAF când a înţeles că oricum ar fi fost dat afară de noul Guvern. Explicaţia sa că nu vrea să lucreze într-o administraţie condusă de Victor Ponta nu stă în picioare. Mai degrabă, Blejnar s-a temut că afacerile în care a fost implicat de-a lungul perioadei în care a fost şef la ANAF, multe la limita legalităţii şi dincolo de cea a moralităţii, îl vor costa mai mult decât funcţia de şef la Departamentul Marilor Averi, acolo unde îl parcaseră colegii săi de partid. Ex-preşedintele ANAF a lăsat în urma sa un munte de acuze, de suspiciuni, de situaţii neclarificate. Blejnar nu a explicat de ce soţia sa, avocata Andreea Florentina Blejnar, a reprezentat în instanţă prin intermediul firmei de avocatură Manolache şi Asociaţii (fostă Toma, Manolache şi Asociaţii) companii împotriva intereselor Ministerului de Finanţe şi ale ANAF. Nici de ce avocata Ioana Toma, fost partener principal în societatea de avocatură Toma, Manolache şi Asociaţii, a fost angajată, din ianuarie 2009, la ANAF. Mai întâi consilier personal al lui Sorin Blejnar (ianuarie 2009 – septembrie 2009), apoi director general al Direcţiei Juridice din ANAF (septembrie 2009 – până în prezent).
Conflict de interese
Firma de avocatură Manolache şi Asociaţii, fostă Toma, Manolache şi Asociaţii, a acordat consiliere juridică societăţii Glina SA, Combinatului S