Managerii sunt din ce în ce mai mulţumiţi de slujbele lor, în timp ce angajaţii de rând lucrează mai mult ca oricând, de teamă să nu rămână fără serviciu.
Majoritatea managerilor din România declară că echilibrul serviciu - viaţă personală s-a îmbunătăţit în ultimul an, adăugând că anul acesta au avut realizări mai importante la locul de muncă faţă de 2010 şi începutul lui 2011. În acelaşi timp, angajaţii fără funcţii de conducere susţin că programul de lucru s-a prelungit în comparaţie cu anii trecuţi, se arată în cel mai recent studiu realizat de compania internaţională Regus, cel mai mare furnizor de soluţii pentru spaţii de lucru.
Potrivit datelor oferite de Regus, sondajul a vizat peste 16.000 de profesionişti din mediul de afaceri din peste 80 de ţări, iar studiul este reprezentativ pentru persoanele din conducerea superioară şi patronii din cadrul companiilor de pe întregul mapamond. Din datele acestui studiu mai reiese şi faptul că 45% din angajaţi sunt satisfăcuţi de perioada de timp petrecută acasă sau în scopuri personale, iar posibilitatea de a lucra în modul preferat este recunoscută ca un factor important în plus în promovarea productivităţii şi a stării de bine.
Cercetarea dezvăluie faptul că, la modul general şi în ciuda crizei financiare care continuă să-şi facă simţită prezenţa, oamenii se bucură mai mult de slujbele lor în 2012, iar peste două cincimi dintre respondenţi consideră că au destul timp liber la dispoziţie pe care să-l petreacă acasă sau în scopuri personale.
Piaţa muncii, în curs de stabilizare
Specialiştii susţin că siguranţa locului de muncă, respectul din partea şefilor şi colegilor îi ajută pe angajaţi să fie mai fericiţi la locul de muncă. „După căderea iniţială a pieţei înainte de 2010 şi a crizei economice care a urmat, nu este surprinzător faptul că angajaţii declară că sunt mai