Astăzi, cei 22 de tineri din 5 țări europene, își iau la revedere de la organizatorii acțiunii YES Youth Environment Strategy după o săptămână plină de evenimente care i-au ajutat să ințeleagă importanța mediului înconjurător și a protejării lui și i-au adus mai aproape de el.
Obiectivele acestei acțiuni, printre care enumerăm sensibilizarea tinerilor, familiarizarea cu problemele curente, implicarea acestora în acțiuni de promovare și protejare a naturii și multe altele au fost îndeplinite prin intermediul vizitelor în ariile protejate din județ, a jocurilor special concepute și a workshopuri-lor propuse de partenerii români.
Vineri dimineața participanții au avut ocazia să viziteze Valea Sohodolului și, cu ajutorul domnului Bogdan Gătej, directorul Ariei Protejate „Nordul Gorjului de Vest”, să cunoască detalii despre speciile de floră și faună din zonă. De asemenea, aceștia au avut sarcina de a descoperi natura prin intermediul unui joc care nu numai că le-a oferit un moment distractiv, dar i-a și antrenat într-o activitate interesantă. Ulterior s-au îndreptat spre Arcani unde, după o pauză de relaxare în mijlocul naturii, li s-a propus o activitate menită să îi apropie de unul dintre elementele cele mai frumoase care compun mediul înconjurător și, de asemenea, o sursă importantă de energie pozitivă, respectiv copacii din zonă. Mai târziu, participanții au fost îndemnați să-și folosească și alte simțuri decât văzul pentru a “vedea” natura. Cu ochii acoperiți și ghidați de celelalte persoane, aceștia s-au plimbat prin natură și au redescoperit-o într-un mod inedit. În aceeași zi, la finalul jocurilor, a fost realizată o evaluare intermediară de către organizatori, necesară pentru a primi feed-back din partea participanților, de a cunoaște punctele lor de vedere privind activitatea.
Ziua de sâmbătă a fost dedicată activităților și jocurilor propus