La mijlocul secolului trecut, nutritionistii recomandau, pentru sanatatea noastra, consumul de oua. Copiilor li se indicau doua galbenusuri pe stomacul gol, adultilor, doua oua moi, care contin substante nutritive, proteine, fier si ce mai avem noi nevoie.
Douazeci de ani mai tarziu s-a raspandit vestea ca ouale contin colesterol, ca provoaca imbatranirea si dauneaza ficatului. Medicii stabilisera o norma: maximum doua oua pe saptamana.
Cand a inceput moda siluetelor, una din primele retete de slabit conta pe un numar nelimitat de albusuri fierte, pe baza principiului: mananci albusul si arunci galbenusul. In doua saptamani, slabesti de nu te vezi. Multa lume a urmat regiumul si a slabit, pentru ca altceva nu manca.
Ouale de gaina continua insa sa ocupe atentia nutritionistilor, care le descopera noi valente. Cercetatorii de la Universitatea din Louisiana, SUA, au descoperit recent ca persoanele care mananca doua oua la micul dejun nu mai simt senzatia de foame, pana la masa de pranz.
Ca urmare, un mic dejun constand in doua oua moi sau facute ochiuri, constituie o solutie de slabit prin faptul ca, taind pofta de mancare, ne determina sa renuntam la alte alimente.
Este adevarat ca ouale contin proteine, dar, consumand un numar egal de proteine din productia vegetala, acestea din urma se asimieaza mai repede si pofta de mancare se reinstaeaza mai curand - informeaza infoniac.ru.
S-au facut teste cu diferite persoane, care au consumat la micul dejun oua sau produse vegetale, avand acelasi numar de calorii si aceeasi cantitate de proteine. Prima categorie s-a multumit la pranz cu o masa mai modesta, in timp ce a doua categorie a dorit la masa de pranz un meniu mai copios.
Masuratori de laborator au aratat ca cei care consumasera oua aveau nivelul hormonului grelina (indicator al starii d