Multă lume încă se întreabă cum a reuşit Cristian Gog să păcălească întreaga audienţă cu trucurile sale. Mentalistul a ales să arate că-şi poate opri şi reporni inima şi că poate avea „premoniţii" în ceea ce priveşte gândurile juraţilor. Pentru numărul cu valiza şi plicurile mentalistul a avut nevoie de un plic „aranjat", o masă „preparată" şi un complice.
Primul lucru pe care l-a făcut Gog când a intrat în scenă cu valiza a fost să afle răspunsurile juriului la întrebarea: „Ce credeţi că se află în valiză?". Odată aflate răspunsurile, complicele mentalistului care se afla în afara scenei (undeva în culise), a scris aceste răspunsuri pe trei foi de hârtie, pe care le-a împăturit şi le-a introdus în cel de al doilea plic (cel maroniu, cu „semnul întrebării"). Plicul a fost apoi introdus în locaşul secret din tăblia mesei sau lipit sub aceasta.
Când a revenit la momentul premoniţiei mentalistul a cerut aducerea mesei, a deschis servieta şi a arătat plicul albastru din interior - bine fixat, deoarece avea spatele decupat astfel încât pe acolo să încapă plicul maroniu. Gog a scos din servietă plicul albastru şi l-a aşezat pe masă deasupra locului în care se afla plicul maroniu. A arătat servieta goală şi când s-a întoars să ridice plicul albastru de pe masă l-a luat şi pe cel ascuns. După ce a desfăcut plicul albastru, a introdus degetele în el şi, prin deschizătura din spate, l-a prins pe cel maroniu.
CITEŞTE ŞI: CRISTIAN GOG, PREZENTAT DE THE SUN "CA OMUL CARE ŞI-A OPRIT INIMA"
CRISTIAN GOG A CÂŞTIGAT CONCURSUL ROMÂNII AU TALENT
Trucul cu inima oprită a fost demontat pe larg şi criticat pe site-ul medicologia.info, care scrie că a fost efectuat superficial, cu un aparat „care nu înregistra aşa cum ar fi trebuit activitatea cardiacă a lui Gog", iar electrozii au fost puşi prost, dereglând aparatul. Criticile sunt prea aspre dacă ţ