Ouăle ochiuri mâncate la micul dejun asigură senzaţia de saţietate până la ora prânzului, spre deosebire de cerealele integrale care nu pot inhiba senzanţia de foame pe o perioadă atât de lungă. La această concluzie a ajuns un grup de cercetători americani, care susţin că oul ochi este cel mai săţios mic dejun.
Pentru a ajunge la această concluzie, 20 de voluntari au mâncat timp de o săptămână două ouă ochiuri sau omletă, după care şi-au schimbat meniul primul mese al zilei, optând pentru un bol de lapte cu cereale integrale.
Specialiştii au menţionat că ambele variante de mic dejun conţineau acelaşi număr de kilocalorii, aceeaşi cantitate de cabohidraţi, proteine şi grăsimi, informează cotidianul britanic Daily Mail.
La ora prânzului voluntarii au fost întrebaţi cât de foame le este şi apoi au fost lăsaţi să mănânce după pofta inimii. Pe timpul mesei savanţii de la Universitatea de stat din Louisiana, i-au urmărit pe subiecţii implicaţi în cercetare pentru a vedea care sunt opţiunile lor alimentare pentru masa de prânz şi cât de mult pot mânca.
Rezultatele au arătat că în perioada în care voluntarii aveau un mic dejun bazat pe ouă nu aveau tendinţa de a mânca foarte mult, aşa cum s-a întâmplat în perioada în care mâncau de dimineaţa un bol de lapte cu cereale integrale.
Astfel, oamenii de ştiinţă au concluzionat că ouăle ochiuri sau făcute omletă reprezintă micul dejun ideal, atunci când vrem să slăbim sau vrem să nu ne îngrăşăm.
Potrivit savanţilor americani, calitatea proteinelor este extrem de importantă atunci când servim micul dejun, deoarece acestea asigură o senzaţie de saţietate pe o perioadă de timp mai mare. Ouăle, spre deosebire de cerealele integrale, conţin proteine de înaltă calitate. Specialiştii menţionează că o proteină de origine animală, aşa cum se găseşti în ou, este net superioară unei proteine de origin