După Darwin, impulsurile sexuale ale animalelor sunt create astfel încât să conducă la reproducere. Astfel că, pentru ele, este necesar să fie heterosexuale. Însă, noile descoperiri în lumea necuvântătoarelor arată că numărul animalelor homosexuale – excepţiile care, până acum, confirmau regula de mai sus – este mult mai mare decât aşteptat.
La multe alte specii s-au observat relaţii bisexuale, iar la altora le place sexul oral.
Păsări bisexuale?
O echipă de cercetători de la Universitatea din Hawaii a studiat o colonie de albatroşi. Acolo, o treime dintre „cupluri” –care, odată formate, rămân pe viaţă – erau formate din două femele. În timp ce au fost studiate, s-a observat că după ce s-au împerecheat cu masculii, femelele respective îşi făceau cuib împreună cu “soţiile” lor, unde aveau grijă ouă şi, apoi, de pui.
Până acum, nu s-a observat homosexualitatea în rândul albatroşilor, pentru că este extrem de dificil să se facă distincţia între femele şi masculi.
Alţi biologişti au precizat că au descoperit cazuri de homosexualitate în rândul animalelor la mai bine de 1.500 de specii.
Studii realizate asupra pinguinilor ţinuţi în captivitate arată că unul din cinci este homosexual.
Şi la muştele de bălegar, masculii au tendinţa să încerce să se reproducă cu alţi masculi în ideea de a-i obosi şi de a le reduce şansele cu femelele. S-au mai observat şi alte cazuri de homosexualitate, însă mai rare, la girafe, oi, caracatiţe, delfini şi fluturi.
Top 10 animale gay
Dacă sunt specii unde cazurile de homosexualitate sunt excepţionale, la alte rase acest comportament este des întâlnit.
10. Antilopele kob. Masculii sunt 100% heterosexuali, însă, 10% dintre femele sunt gay
9. Lebăda neagră. Aproape 20% dintre cuplurile de lebede negre sunt constituite doar di