Hoţii de fier vechi continuă să creeze probleme, furând capace de canal şi grătare de canalizare şi punând astfel în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale. Totuşi, dacă până acum hoţii făceau probleme mari la Timişoara, aducând Aquatim prejudicii de peste 80.000 de lei anual, lucrurile încep să se remedieze.
Hoţii de capace de canal, problemă constantă
Timişul are încă probleme cu hoţii de fier vechi care fură capacele de canal şi grătarele de canalizare de pe străzile oraşelor. La Timişoara, nu puţine sunt situaţiile în care cetăţenii sesizează autorităţile cu privire la lipsa unor capace de canal, fapt care pune în pericol circulaţia rutieră şi pietonală. Societatea de apă şi canal Aquatim anunţa, la finele anului trecut, că este lună de lună victima hoţilor de fier, anual confruntându-se cu dispariţia a peste 200 capace de pe căminele de apă şi canal şi a unui număr dublu de grătare de receptori a apelor pluviale, furturi care cumulează un prejudiciu de peste 80.000 de lei. Doar în 2011, la dispeceratul Aquatim au fost înregistrate peste 300 de sesizări care vizau dispariţia capacelor de canal şi a receptorilor pluviali, spun reprezentanţii instituţiei.
Potrivit reprezentanţilor Aquatim, în ultima perioadă s-a observat o îmbunătăţire a situaţiei, înregistrându-se mai puţine furturi decât în mod aproape obişnuit.„Din păcate, dispar în continuare capace de canal din oraş, dar ne bucurăm că nu mai e la un mod spectaculos, cum a fost anul trecut. Situaţia pare să se mai fi îmbunătăţit, mai ales în urma sesizărilor şi a controalelor pe care le fac poliţiştii. Poate s-au mai speriat hoţii”, spune Loredana Leordean, purtătorul de cuvânt al Aquatim.
De altfel, unii hoţi din Timişoara par să îşi fi îndreptat într-adevăr atenţia în altă parte. Nu spre alte obiecte ce ar putea fi comercializate la fier vechi, ci spre alte or