„Let’s do it, România!“ şi-a consumat sâmbătă, 12 mai, a treia ediţie la Reghin graţie implicării voluntarilor şi a autorităţilor locale. După prima ediţie „Let’s do it, România!” din 2010, campania a început dă crească ca importanţă şi impact, bucurându-se an de an de tot mai mulţi participanţi.
Acţiunea s-a bucurat la fiecare ediţie de implicare unităţilor şcolare din oraş, care au răspuns favorabil solicitărilor primăriei de a partcipa cu voluntari la igienizarea zonelor din împrejurul Reghinului. “În 2010 au fost cartate punctele unde era nevoie de acestă acţiune de ecologizare şi pe baza acestor puncte cartate ne-am reîmpărţit locurie în acest an, cum ar fi Pădurea Rotundă, Pădurea Dedradului, Pădurea Mociarului Malul Mureşului, Canalul Morii, ieşirile spre Dedrad, Gurghiu, Breaza”, a declarat Szabadi Andrea, profesor de biologie la Gimnaziile “Alexandru Ceuşianu”, “Augustin Maior” şi “Florea Bogdan” din Reghin.
Una din locaţile „Let’s do it, România!” a fost Pădurea Rotundă, unde elevii de gimnaziu însoţiţi de cadrele didactice au făcut ca pădurea să respire mai frumos şi să scape de mormanele de gunoaie. “Pe teritoriul Pădurea Rotundă şi strada Cerbului sunt aproximativ 300 de copii şi cadre didactice de la gimnaziile din oraş. Activitatea noastră are ca scop un rezultat imediat, asta îmseamnă că, curăţăm şi vedem că am lăsat un teren urât, dar şi un scop de lungă durată, deoarece sunt convinsă că aceşti copii care participă an de an la „Let’s do it, România!, peste cinci, zece ani, ieşind cu prietenii, cu familia la un picnic, nu vor lăsa în urma lor mizeria, şi ce au dus cu ei la picnic, vor avea puterea să nu lase mizeria la locul respectiv. Fiind la ediţia a treia se poate observa că nu mai sunt atâtea gunoaie, ceea ce denotă faptul că „Let’s do it, România!” e o acţiune consecventă cu un feedback pozitiv fapt dovedit şi de