ProSport demarează de azi un serial care va cuprinde poveşti emoţionante despre pregătirile sportivilor români pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Locaţii impresionante, recuperări miraculoase, sacrificii duse la extrem sau plăcerea pentru a face sport pe burta goală sunt coordonatele pe care se vor clădi doar câteva dintre materialele noastre. Pentru primul episod, din plutonul olimpicilor cu story-uri tulburătoare, a evadat una dintre cele mai talentate atlete din România ultimilor ani, semifondista Ancuţa Bobocel (24 de ani), sportiva care acum aleargă în "Home of Champions", leagănul campionilor kenieni.
Ai fost la masă, ce ai mâncat?
Morcovi fierţi cu păstăi de fasole super bune şi orez. Şi o cană cu lapte fiert. Carne? Mai răruţ că-i mai drăguţ, ştii, negrii au o vorbă: «carnea e pentru animalele carnivore, de viteză, proteinele vegetale… pentru animalele de cursă lungă». Şi au dreptate. Fără exces de carne, asta e cheia succesului în marea performanţă.
Kenya, de ce Kenya?
Am venit pentru prima dată în Kenya pe 4 ianuarie, cu ajutorul domnului Carol Şanta, directorul noului meu club, Sfântul Gheorghe, cu care am dublă legitimare. În luna decembrie, după terminarea sezonului de cros, am suferit o accidentare la tendonul stâng şi dânsul mi-a sugerat să vin la căldură în Kenya, la 2400 m altitudine, pentru refacere şi pentru a schimba locul de antrenament. Am vorbit cu antrenorul meu, Marin Istrate, cu oficialii FRA, şi cu toţii am căzut de acord şi am venit aici de pe 4 ianuarie până pe 2 februarie. Am urmat un program de recuperare, urmând ca după două săptămâni şi jumătate să încep antrenamentele progresiv până pe 2 februarie, când a venit şi antrenorul meu cu ajutorul FRA. Am venit în ţară, iar de la 1 mai sunt din nou aici, în Kenya.
Cum te-a ajutat Kenya în refacere? Care sunt avantajele? @N_