"Nu am mai vrut să urc pe scenă în Finală. Oamenii de acasă trebuiau să vadă ceva, iar mie nu-mi ieşise numărul la ultima repetiţie", mărturiseşte Cristian Gog, câştigătorul sezonului 2 al show-ului Românii au talent. "Eram tensionat. Am reuşit să mă adun, însă", rememorează mentalistul, pentru Gândul, orele de dinaintea momentului care avea să aducă România în stare de şoc.
Vineri, 11 mai, cu o oră şi şapte minute înainte de miezul nopţii, bărbatul de 31 de ani, avea "să învingă moartea" preţ de câteva secunde. Conectat la un aparat care măsoară impulsurile electrice ale inimii (EKG), el şi-a redus pulsul la zero sub privirile a două cadre medicale şi a 5 milioane de români care au urmărit show-ul de talente transmis de Pro TV.
Cristian Gog: Un singur om a mai încercat asta
A fost numărul lui, pe care un singur om l-a mai reuşit odată, în Germania, la un concurs dedicat mentaliştilor - Phenomenon. "Numărul magic", aşa cum l-a numit presa britanică, pentru că povestea românului a ajuns şi în The Sun, i-a adus lui Gog premiul de 120.000 de euro, faimă, fani şi detractori.
"În această seară voi risca totul. Îmi voi risca viaţa. Pentru acest act, am nevoie de ajutorul unui medic. Voi aduce în direct o provocare morţii", a spus mentalistul vineri noapte, fără a arăta ceva din tensiunea care-l stăpânea. La ultima repetiţie, cu câteva ore înainte, acelaşi număr nu-i ieşise.
"Au fost ore groaznice", povesteşte Cristian Gog pentru gândul. "Nu ştiam dacă îmi iese sau nu. Mai făcusem odată asta în faţa unor medici, dar atunci nu eram monitorizat EKG. Nu am vrut să mai urc pe scenă", îşi aminteşte bărbatul. "Dar am reuşit să mă adun".
Mai greu le-a fost cadrelor medicale pe care iluzionistul le-a adus pe scenă. Medicul şi asistenta, care nu se aflau în vreo relaţie contractuală cu producătorul variantei româneşti a show-ului de talente,