Nucile, semintele si alunele fac toate parte dintr-o mare familie, impartind unele caracteristici, cum ar fi aceea ca sunt pline de proteine, vitamine, minerale si grasimi sanatoase.
Totusi, ele trebuie consumate cu atentie, pentru a nu deveni dusmani in loc de prieteni. Iata ce este bine sa alegi de pe rafturile magazinului si ce nu, conform Huffington Post:
Daca vrei sa slabesti: migdale, alunele acaju si fisticul
Toate nucile si semintele sunt aproximativ egale in ceea ce priveste caloriile si, consumate cu moderatie, ele sunt foarte sanatoase. Au acizi grasi omega 3, proteine, fibre si reduc pofta de mancare, dupa cum spune Judy Caplan, purtator de cuvant al Academiei Americane de Nutritie si Dieta.
Cele mai slabe in calorii sunt migdalele, cu 160 de calorii pe 28 de grame (adica 23 de migdale), 6 grame de proteine, 14 grame de grasimi, alunele acaju, care la 16-18 bucati au 5 grame de proteine si 13 grame de grasimi, si fisticul, care la 49 de seminte are 6 grame de proteine si 13 grame de grasimi.
Evita pachetele cu produse prajite, cu mult ulei si sare si alege variantele proaspete, caci atunci vei beneficia cu adevarat de toti nutrientii lor.
Nucile macadamia si pecan
Nucile macadamia au cam 2 grame de proteine si 21 grame de grasimi in 28 de grame, ceea ce inseamna cam 10-12 nuci. 28 de grame de nuci pecan (circa 18-20 de bucati) au 3 grame de proteine si 20 de grame de grasimi. Caloriile sunt aproximativ egale ca numar, ambele avand cam 200 la acest gramaj.
Cea mai buna varianta pentru inima: nucile
Nucile contin multe grasimi omega 3. 14 jumatati au in jur de 185 de calorii, 18 grame de grasimi si 4 grame de proteine. Tot acestea contin si acid alfa-linoleic. Studiile arata chiar ca nucile sunt la fel de eficiente in prevenirea bolilor de inima precum u