Dupa nastere, este momentul ca nou nascutul sa fie adus acasa. Camera nou nascutului este foarte importanta, deoarece acesta isi va petrece cea mai mare parte a timpului aici, aceasta reprezentand universul sau. Amenajarea unui ambient potrivit nou nascutului, va asigura o buna crestere si dezvoltare a sa. Camera nou nascutului este bine sa fie orientata spre sud sau sud-est, pentru a fi luminata si insorita suficient, scrie pediatrul Mihaela Herescu.
Este bine ca in camera in timpul zilei sa fie lumina naturala, iar noaptea sa aibe o lumina de veghe (o veioza cu intrerupator asezata langa patul lui). Este bine ca dormitorul parintilor sa fie aproape de camera nou nascutului, pentru a putea fi auzit repede si sa se ajunga la el usor. Pentru podeaua camerei nou nascutului, cele mai bune: parchetul, podeaua de lemn, linoleumul. Temperatura optima din camera nou nascutului este de 21-24 grade Celsius, ea putand sa scada pana la 18-20 de grade Celsius, dupa 5-6 saptamani de viata, aceasta temperatura fiind considerata optima pentru confortul bebelusului.
Umiditatea din camera trebuie sa fie in jur de 60-65% si se poate mentine fie cu ajutorul umidificatoarelor electrice, fie prin plasarea pe calorifer a unor vase cu apa cu suprafata mare de evaporare. Ziua este bine ca nou nascutul sa aibe un fond sonor discret, permanent, insa noaptea are nevoie de liniste.
Citeste mai mult si comenteaza la MedLive.ro Dupa nastere, este momentul ca nou nascutul sa fie adus acasa. Camera nou nascutului este foarte importanta, deoarece acesta isi va petrece cea mai mare parte a timpului aici, aceasta reprezentand universul sau. Amenajarea unui ambient potrivit nou nascutului, va asigura o buna crestere si dezvoltare a sa. Camera nou nascutului este bine sa fie orientata spre sud sau sud-est, pentru a fi luminata si insorita suficient, scrie pediatrul Mihaela Her