Impresia extrem de neplăcută pe care pacienţii Spitalului Judeeţan de Urgenţă Zalău o aveau atunci când erau nevoiţi să treacă pragul instituţiei va fi, de-acum, istorie. Uriaşul proces de reabilitare prin care trece unitatea îşi arată deja primele rezultate: un spital cu care nu le-ar fi ruşine nici celor mai pretenţioşi occidentali.
Băile în fiecare salon, paturi noi şi curate, acces la utilităţi medicale pentru toţi pacienţii - toate acestea nu mai sunt vise ci condiţii la care vor avea acces, în curând, toţi pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. De altfel, există deja beneficiari ai acestor condiţii, fiind vorba despre pacienţii secţiei de oftalmologie, prima secţie mutată înapoi în corpul A al spitalului, care a făcut obiectul reabilitării în ultimele luni.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA
Primele rezultate ale reabilitării corpului A - şi nu numai - au fost prezentate astăzi presei locale de către preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, managerul Spitalului Judeţean, Laurenţiu Barna, directorul medical, Majdik Vasile, şi directorul de îngrijiri, Ramona Marincaş, în cadru unei vizite în teren.
"Reabilitarea Spitalului Judeţean este cea mai importantă intervenţie din 1978, de când a fost dat în folosinţă", a declarat Tiberiu Marc, precizând că valoarea totală a investiţiei este de aproape 43 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro), din care 85 la sută sunt bani europene, 13 la sută sunt finanţări guvernamentale şi 2 la sută este contribuţia Consiliului Judeţean, instituţie care a preluat în iulie 2010 administrarea spitalului de la Ministerul Sănătăţii.
Proiectul de reabilitare include înlocuirea totală a şarpantei, înlocuirea lifturilor, modernizarea corpurilor A şi B (inclusiv recompartimentarea saloanelor şi amenajarea unor băi în fiecare salon rezultat), înlocuirea faci