Marţea aceasta la Pro Tv, începând cu ora 20. 30, concurenţii rămaşi în competiţia “MasterChef” sunt provocaţi să gătească pentru clienţii unui restaurant din Bucureşti. Sub îndrumarea celor trei chefi juraţi, pretendenţii la titlul de “MasterChef” se vor lovi de noi provocări, care la final vor face diferenţa.
Dacă la cantina săracilor sau la nuntă aceştia au experimentat lucrul sub presiune într-o bucătărie profesionistă, de data aceasta proba devine şi mai grea pentru cei ramaşi în concurs, pentru că cele două echipe trebuie să se descurce şi la cumpărături. Fiecare va avea de alergat după ingredientele necesare pentru alcătuirea meniului, trebuind să se încadreze într-un anumit buget.
Mai mult, la restaurant, concurenţii vor experimenta şi ipostaza de ospătar, pentru că fiecare dintre echipe îşi va delega reprezentanţi în sala de mese. Cât de buni organizatori sunt, cât de bine vor şti să alcătuiască meniul, cât de greu le va fi să facă faţă comenzilor atât la masa de prânz, cât şi la cină, telespectatorii Pro Tv vor descoperi în ediţia de mâine, de la 20.30.
Cu un întreg restaurant pe mână, cu responsabilitatea cumpărăturilor şi a meniului pe umeri, concurenţii “MasterChef” sunt pentru prima oară în faţa unei astfel de provocări: vor face liste peste liste, se vor gândi ce preparate să aleagă astfel încât să respecte specificul restaurantului, dar şi să se încadreze în bugetul alocat.
Săptămâna trecută Alexandru Petricean a fost desemnat şef de echipă, astfel că de data aceasta va putea să îşi aleagă coechipierii şi îşi va lua foarte în serios rolul de lider. “Vă rog să nu uitaţi, suntem o echipă, dar eu sunt şeful, nu vreau să aud discuţii, vreau spirit de învingători”, le va spune acesta colegilor săi. “Proba asta mi se pare iadul în bucătărie, o sa fie nervi, tensiune, timp limită”, a completat Petricean. “Aici nu se