Ce a învăţat România în criză şi cum înfruntă iar cea mai mare spaimă a sa – deprecierea leului? (Ziarul Financiar) - Ce să caute Victor Ponta la Bruxelles? (Adevărul) - Terciul guvernamental (Evenimentul Zilei) - Miza războiului Ponta - Ungureanu şi lecţia anului 1996 (România Liberă) - Cine sunt cele 5 fete de aur care au urcat România pe podium la Campionatul European de gimnastică (Gândul)
De ce e nervos barometrul… valutar (Jurnalul Naţional)
În opinia lui Adrian Vasilescu “acumulări de evenimente interne mai puţin obişnuite s-au aglomerat într-un timp relativ scurt. Un viscol ce părea să nu se mai sfârşească, cu urmări grave în economie, o demisie de guvern, un alt guvern care a căzut după numai 78 de zile, un nou guvern plus o schimbare a filosofiei de guvernare, toate în mai puţin de cinci luni, nu aveau cum să nu producă, la un moment dat, un şoc pe piaţa schimburilor valutare.O întâmplare nefericită a făcut să se suprapună, peste şocul intern, noi valuri de veşti rele venite de dincolo de graniţele ţării noastre: criză guvernamentală în Grecia, probleme bancare în Spania, turbulenţe în economiile mai multor ţări europene, nori de recesiune deasupra Zonei Euro.Am motive să afirm că şocul intern a fost de mică intensitate şi de scurtă durată” notează Adrian Vasilescu în Jurnalul Naţional.
Ce a învăţat România în criză şi cum înfruntă iar cea mai mare spaimă a sa – deprecierea leului?
Sorin Pâslaru, redactor şef Ziarul Financiar vorbeşte pe cifre şi “datele arată că între decembrie 2008 şi mai 2012 ponderea datoriei private în valută a crescut în loc să scadă pe ansamblul sistemului bancar. De ce sunt tarifele la telefonie mobilă, ofertele la maşini, preţurile apartamentelor în România, ţară cu o monedă proprie, în euro şi nu în lei? Ar fi trebuit explicat că asumarea de risc valutar este riscantă pentru neprofesionişti. Dacă nici