In Bucuresti este nevoie de 15.000 de locuinte, cele mai multe trebuind sa se construiasca un sudul Capitalei, a declarat marti primarul general Sorin Oprescu, in cadrul unul eveniment Imopedia.
Sunt multe cereri de case. In acelasi timp, blocurile stau goale din diverse motive, mai ales ca nu poti sa cobori sub un anumit pret, a spus Oprescu.
“Incercam sa mergem spre sudul Capitalei simultan cu pregatirea regiunii metropolitane. Dorim sa dezvoltam orasul spre sud si sud-est, dar nu la 3 km de scoala, 6 km de gradinita si 10 km de spital”, a mentionat primarul general al Bucurestiului.
Prin axarea pe partea de sud, acesta vrea sa echilibreze orasul, care s-a dezvoltat haotic, preponderent in nord.
In plan intra si dezvoltatorii imobiliari, cu care Oprescu vrea sa colaboreze in rezolvarea problemelor locuintelor. "Nu vom merge pe ideea primei case, ci pe inchirieri", a spus acesta.
Pe langa locuinte, sudul este numai bun pentru cele doua huburi care se vor dezvolta in anii urmatori, aeroportul si portul la Dunare, care vor echilibra balanta urbanistica a Bucurestiului.
De asemenea, Oprescu a amintit si de cladirile cu bulina rosie.
“In Bucuresti sunt peste 280 de cladiri cu grad seismic zero. Consolidarea va dura 3-4 ani daca locatarii raman inauntru. Vom incerca sa-i mutam de acolo. Sunt blocuri vechi care costa de 3-4 ori mai mult sa le consolidezi”, a precizat acesta.
“Am avut si am multi dezvoltatori dar programele nu pot fi fezabile pentru bugetul primariei”, a adaugat Oprescu.
Despre Planul Urbanistic General, acesta a spus ca va fi adus in cadrul dezbaterilor la sfarsitulo anului viitor. In Bucuresti este nevoie de 15.000 de locuinte, cele mai multe trebuind sa se construiasca un sudul Capitalei, a declarat marti primarul general Sorin Oprescu, in cadrul u