"Ambasadorul britanic Guvernul Ponta a pornit cu dreptul" (România Liberă), "Ministrul Diaconu începe cu Brâncuşi" (Jurnalul Naţional), "Popor talentat, te-am pupat"(Adevărul).
Se poate întâmpla inimaginabilul, adică ieşirea unei ţări din zona euro? Tensiunea din Grecia loveşte direct în bursă şi cursul de schimb leu/euro scrie Ziarul Financiar, în timp ce Evenimentul Zilei se întreabă care ar fi efectele asupra României? Găsiţi în ziar o analiză a celor trei scenarii. Scenariul acceptabil pentru România este cel al unui faliment "ordonat". Într-un scenariu pesimist, defaultul Atenei ar genera un efect psihologic negativ în pieţe care s-ar traduce prin împrumuturi mai scumpe. În cel mai întunecat scenariu, în piaţă s-ar instala panica şi deponenţii s-ar grăbi să-şi scoată banii de la băncile greceşti din România. În plus, ne putem aştepta la prăbuşirea exporturilor cu toate consecinţele sale: noi concedieri, tăieri de salarii, închideri de firme şi reintrarea într-o recesiune prelungită.
Programul 'O proteină pentru popor'
Editorialul Gândul poartă semnătura Rodicăi Ciobanu “Cum s-ar putea cineva îndoi de bunele intenţii ale premierului Ponta în privinţa bugetarilor, când îşi ia cea mai gravă figură şi se apucă de tăiat programe de investiţii considerarate de el „dubioase”, precum acela de reabilitare a infrastructurii (PNDI), ca să facă rost de bani pentru salarii?! Cum să o suspecteze pe doamna Câmpeanu că vinde iluzii pensionarilor, când ea însăşi este la vârsta pensionării, vorbeşte calm, cald şi sobru ca o bunică a naţiunii?! … Executivul nu are însă un sfanţ pentru măriri de pensii şi salarii. Chiar dacă ministrul de Finanţe ar înmulţi semnificativ veniturile la buget, programul „Proteina” este costisitor şi nu va putea fi înfăptuit în totalitate. Poporul însă se poate hrăni şi cu speranţe, iar pensionarii doamnei Câmpeanu deja împa