La sesizarea premierului Victor Ponta, Academia Română a desemnat o comisie formată din trei specialiști care să verifice dacă lucrările ministrului Ioan Mang au fost plagiate. Sursa: CODRIN PRISECARU
Ancheta va fi demarată începând de mâine, 16 iunie, a anunțat președintele Academiei Ionel Haiduc, însă cercetătorii nu dispun de toate materialele semnalate ca fiind plagiate.
„Există o listă cu lucrările incriminate și, în funcție de aceasta, se încearcă recuperarea lor. Lista nu a fost pusă la dispoziție de premier, cred că nici dânșii nu le au. Avem o parte din lucrări, cealaltă parte vom încerca să o obținem de pe Internet”, a declarat Ionel Haiduc.
În ceea ce privește ancheta, nu există anumite proceduri standard, întrucât membrii Academiei nu au mai fost solicitați până acum să verifice alte persoane decât cei care face parte din instituție. Nici identitatea membrilor comisiei nu este cunoscută.
„Membrii comisiei vor stabili procedura de lucru având în față materialele, pentru că Academia nu amai efectuat până acum o astfel de analiză. Nici numele specialiștilor nu vi le pot divulga, sunt confidențiale, pentru că vrem să-i protejăm de de telefoane, influențe, presiuni”, a conchis Ionel Haiduc.
Premierul Victor Ponta a transmis președintelui Academiei o scrisoare, în cursul serii de luni, 14 mai, în care a solicitat „o expertiză din partea Academiei Române, o decizie politică în acest caz care să nu poată fi contestată de nimeni și în baza căreia să se ia o decizie corectă în ceea ce privește parcursul profesional al domnului ministru Ioan Mang în actualul cabinet”. Ministrul Educației a fost acuzat de mai mulți cercetători străini de plagiat.
Citiţi şi: Ministrul Educației a semnat de bunăvoie lucrările plagiate. DOVADA, chiar pe site-ul Universității din OradeaIoan Mang, culmea penibilului: "Acele lucrări sunt plagiate, dar nu sunt