Sala Sporturilor şi Bazinul de înot vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare a oraşului. Investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei şi a fost aprobată de consiliul local.
Bazinul de înot de la Braşov a fost construit în 1978, fiind reparat şi consolidat între anii 1986-1987, de atunci realizîndu-se doar mici modificări, reparaţii ori amenajări, care însă nu au împiedicat degradarea din ce în ce mai accentuată a clădirii. De aceea, s-a decis ca să fie ras din temelii, iar noua construcţie să fie făcută de la zero.
Pe lângă bazinul olimpic cu zece culoare, la subsol va mai exista o piscină pentru copii şi una pentru persoane cu dizabilităţi.
Lucrările au demarat la începutul anului. Constructorul are termen până în noiembrie 2012 să ridice noul bazin care va avea 4.800 de metri pătraţi şi zece culoare, faţă de 2.800 de metri pătraţi şi opt culoare. Noua construcţie va fi pe trei niveluri, iar, în total, vor fi 900 de locuri în tribune, de o parte şi de alta a bazinului, urmând ca la subsol să fie alte două bazine mai mici, unul pentru copii şi altul pentru persoane cu dizabilităţi.
„Chiar dacă termenul oficial de predare a lucrării este luna noiembrie a acestui an, am cerut constructorului să grăbească lucrările, ca să îl putem deschide pentru public încă din octombrie. Sper să ne încadrăm în acest termen", a precizat primarul George Scripcaru.
Reabilitarea şi modernizarea bazinului olimpic din Braşov a fost estimată la şapte milioane euro. Consiliul Local Braşov a aprobat încă din 2007 studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici, iar în 2009 a fost aprobată cererea de preluare de către Compania Naţională de Investiţii. Astfel, 70% din finanţare a venit de la Guvern, iar edilii au trebuit să suportedoar 30% din costuri.
Competiţii de polo
Conform proiectului, Bazinul de înot va putea fi utilizat atât d