Este un desert pur si simplu delicios si racoritor, foarte usor de facut. E perfect pentru zilele calduroase, fiind reconfortant. Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente blat:
- 3 oua;
- 1 lingura de ulei;
- 4 linguri g zahar;
- 4 linguri faina;
- 1 plic zahar vanilat;
Pentru crema:
- 300 ml lapte;
- 1 budinca de capsuni;
- 2 galbenusuri;
- 150 g zahar;
- 200 g frisca;
- 5 gr gelatina;
Pentru crema de branza:
- 150 g smantana lichida;
- 200 gr branza ricotta;
- 150 gr zahar farin;
- 5 gr gelatina;
Aspicul de fructe:
- cirese si capsuni;
- 10 gr gelatina;
- suc de fructe.
Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort de 23 diametru.
Prepararea cremei:
Laptele se pune la fiert.
Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile, praful de budinca si putin lapte rece.
Se adauga putin lapte cald, apoi se rastoarna totul peste restul de lapte.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Cand e gata se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta si gelatina dizilvata in prealabil in putina apa, apoi incalzita.
Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.
Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic, se aseaza blatul, dupa care se pune crema si se da la rece sa se intareasca.
Prepararea cremei de branza:
Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme, se adauga zaharul farin si se mixeaza in continuare.
Se adauga apoi smantana si gelatina care am dizolvat-o intru-un pic de apa. Inainte de a se intari se int