Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduieşte în perioada 15-20 mai expoziţia „Lego - Decenii de istorie", cea mai mare expoziţie Lego realizată vreodată într-un muzeu din România. Construcţiile prezentate sunt realizate din peste cinci milioane de piese, în greutate de aproximativ o tonă, fiind desfăşurate pe o suprafaţă de aproximativ 120 metri pătraţi.
Piesele prezentate în expoziţie ilustrează tematici cum ar fi spaţii culturale şi spaţii muzeale, urbanism tradiţional şi contemporan, tradiţii populare, dar şi îmbinarea tuturor acestora cu tehnologia modernă. La standul amenajat la intrarea în clădirea muzeului, CleverToys prezintă o expoziţie cu vânzare cuprinzând oferte promoţionale.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI DIN EXPOZITIE
„Ne bucurăm să găzduim cea mai mare expoziţie Lego realizată vreodată într-un muzeu din România. Lego a început ca un simplu joc, el s-a dezvoltat ca un sistem, ilustrează creativitatea spiritului uman şi are o funcţie educativă foarte importantă. Nu este prima expoziţie Lego pe care o organizăm, este a doua. Pentru anul viitor ne propunem să facem una chiar şi mai mare cu anvergură internaţională", a precizat Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Expoziţia este realizată în colaborare cu Asociaţia Brickenburg şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Departamentul de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor.
„Asociaţia Brickenburg a fost formată în urmă cu cinci ani şi dat fiind paţiul generos de la muzeu am organizat cea mai mare expoziţie din România. Piesele provin din colecţii private, unele seturi care sunt oficiale au vechime de până la 40 de ani şi sunt, majoritatea construcţii ale membrilor asociaţiei, din imaginaţia lor, punând în valoarea potenţialul sistemului Lego. Expoziţia conţine mai multe teme, tema tradiţională de oraş a Lego, teme de te