Proverbul "Suntem ceea ce mancam" este o realitate cand vine vorba de sanatatea si chiar frumusetea corpului nostru. Elementele nutritive asimilate din alimente nu au numai rol de nutritie. Acestea intervin si intr-unul dintre cele mai importante procese fiziologice ale corpului uman: imbatranirea. Potrivit Yahoo!shine, nutritionistii americani au intocmit o lista a alimentelor care intarzie inaintarea in varsta.
Somonul si un ten mereu tanar
Efecte benefice
Gratie continutului bogat de grasimi polinesaturate Omega 3, somonul a devenit alimentul preferat al majoritatii vedetelor de peste Ocean. Rareori Angelina Jolie accepta o masa fara somon. Explicatia: carnea acestui peste contine seleniu, substanta care protejeaza celulele pielii, incetinind astfel procesul de imbatranire la nivel cutanat. Mai mult, somonul joaca un rol important in prevenirea unor boli cum ar fi artrita reumatoida, maladia Alzheimer, ateroscleroza. Acestea sunt numai cateva dintre calitatile antiaging ale somonului.
Cum sa-l consumam
Somonul isi pastreaza efectele benefice cu conditia sa fie preparat corect: fara prajire sau condimentare excesiva.
Modul ideal de consumare al somonului este fie fiert, fie preparat la cuptor. Precum majoritatea alimentelor afumate si banuite de a avea un efect cancerigen, chiar daca este delicicios, somonul fum? trebuie consumat cat mai rar.
Soia, secretul unui par frumos Efecte benefice
Chiar daca este un aliment controversat, nimeni nu poate nega continutul bogat de izoflavone al soiei. Aceasta este foarte importanta pentru frumusetea si sanatatea podoabei capilare, fiind o solutie pentru parul uscat, deshidratat. Consumul preparatelor pe baza de soia constituie metoda naturala de regenerare a celulelor, contribuind, totodata, la mentinerea echilibrului proteinic al organismului.
Aceste substante, existente i