Anul 2012 este la fel de tragic pentru delfinii din Marea Neagră ca şi cei precedenţi. Din aprilie şi până în prezent, echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club a înregistrat 18 cazuri de cetacee eşuate moarte, de-a lungul întregii regiuni costiere româneşti. Ca de obicei, majoritatea acestora sunt fie marsuini fie subadulţi de afalini. În toate cazuri le cauza morţii a fost aceeaşi: asfixia ca urmare a prinderii lor în unelte de pescuit de tip setcă/ohană. Ultimele 9 cazuri au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână.
Echipa Oceanic-Club a anunţat că va continua atât programul său de cercetare privind cauzele eşuărilor, cât şi evaluarea stării de sănătate a populaţiilor de cetacee. „În cadrul planului de intervenţie adoptat de Oceanic-Club pentru anul 2012 am prevăzut continuarea acţiunilor de identificare/recuperare/distrugere a plaselor de pescuit", spun reprezentanţii ONG-ului. Pentru cei care doresc să susţină eforturile organizaţiei se pot face donaţii în contul deschis pe numele S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club la banca Transilvania sucursala Constanţa: RO 06 BTRL 0140 1205 7024 90XX.
Doctoranzi francezi, în practică la Oceanic Club
Pe parcursul lunii mai 2012 în cadrul echipei SEOPMM Oceanic-Club, la iniţiativa prestigioasei facultăţii franceze Ecole Nationale Vétérinaire d'Alfort îşi desfăşoară un stagiu de practică de o lună de zile doctoranda Anne-Claire Le Corre, în specializarea patologia cetaceelor. Din prima zi în România, Anne-Claire a avut de lucru în permanenţă din cauza numărului mare de cazuri.
Anul 2012 este la fel de tragic pentru delfinii din Marea Neagră ca şi cei precedenţi. Din aprilie şi până în prezent, echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club a înregistrat 18 cazuri de cetacee eşuate moarte, de-a lungul întregii regiuni costiere româneşti. Ca de obicei, majoritatea acestora sunt fie marsuini fi