Furia grecilor faţă de Germania răzbate şi din spusele unui grec "moderat", mai precis un jurnalist grec aflat ieri la Bucureşti. Ambasada Greciei nu comentează situaţia din ţară, dar ziaristul o face "sub protecţia anonimatului".
Dintr-o discuţie telefonică purtată cu acesta înţelegem că există două tendinţe în societatea elenă, una pro-UE, cealaltă anti-UE. Partidele din Parlament, prin diversitatea lor, ar reflecta această situaţie de fapt. Potrivit jurnalistului, problema principală, văzută din interior, este că Grecia nu are nicio şansă să îşi revină din criză atâta timp cât este "sufocată în piaţă" de Germania, care este extrem de competitivă.
Zona euro exclude "propaganda Grexitului". Juncker, Eurogroup: "Nu îmi place modul în care unii ameninţă Grecia zi de zi"
"Zona euro este văzută acum de greci ca o mare piaţă de desfacere pentru Germania, un loc unde naţiunile sunt acceptate pentru a cumpăra produse germane în condiţii mai avantajoase pentru vânzător. Naţiunea elenă nu poate să îşi amelioreze şomajul, de exemplu, care acum e la aproximativ 25%, dacă nu creează locuri de muncă.
Locurile de muncă nu pot fi create şi menţinute decât dacă Grecia reuşeşte să îşi vândă produsele. Grecia nu poate vinde pentru că toată zona cumpără produse la preţuri mai mici din Germania." "România o să păţească la fel", comentează jurnalistul, explicând că orice ţară care intră în zona euro va avea dificila misiune de a concura într-o piaţă dominată de Germania. În concluzie, jurnalistul se întreabă retoric: "De ce Marea Britanie, o economie foarte puternică, nu este în zona euro?"
Furia grecilor faţă de Germania răzbate şi din spusele unui grec "moderat", mai precis un jurnalist grec aflat ieri la Bucureşti. Ambasada Greciei nu comentează situaţia din ţară, dar ziaristul o face "sub protecţia anoni