Un număr de 121 de persoane care au fost înţepate de căpuşe s-au prezentat, în ultimele trei săptămâni, la camerele de gardă, centrele de primire a urgenţelor sau la unitatea de primire a urgenţelor din spitalele sucevene, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în zonele Suceava şi Rădăuţi.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că din 26 aprilie instituţia a solicitat spitalelor sucevene să transmită o centralizare a numărului de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, iar până în prezent s-au înregistrat 121 astfel de cazuri, din care 40 în zona Sucevei, 42 în zona Rădăuţi, 9 în zona Vatra Dornei, 13 în Câmpulung Moldovenesc, 12 în zona Fălticeni şi 5 în zona Gura Humorului.
Persoanele care au fost înţepate de căpuşe s-au prezentat fie la camerele de gardă, fie la centrele de primire a urgenţelor de la Spitalele Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, fie la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a precizat că astfel de cazuri se înregistrează în fiecare an în perioada primăvară-toamnă, dar că în acest an se constată o creştere a numărului pacienţilor cu înţepături de căpuşe.
Abiţei a recomandat celor care doresc să-şi petreacă timpul liber în natură să poarte încălţăminte închisă şi haine lungi, iar în cazul în care constată că au fost muşcaţi de căpuşe să se prezinte la medic.
La rândul său, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vârsta pacienţilor care au fost înţepaţi de căpuşe este cuprinsă între 4 şi 78 de ani. Zorescu a spus că persoanelor care au fost înţepate de căpuşe li s-a recomandat tratament profilactic cu antibiotice şi revenirea la controlul medical după minimum trei săptămâni.
Ea a explicat că medicul infecţionist stabileş