Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că, potrivit regulamentului, ediţia viitoare a Ligii I poate începe cu 17 echipe, după ce FC Timişoara şi-a retras licenţa, dar LPF va propune ca în primul eşalon să fie 18 echipe, ultima formaţie urmând să fie stabilită printr-un baraj.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni, în cadrul Adunării Generale a FRF, că gruparea FC Timişoara, din Liga a II-a, şi-a retras dosarul de licenţiere din cauza datoriilor acumulate. FC Timişoara, ocupanta locului 2 în Seria a II-a, era foarte aproape de a promova, însă nu o poate face fără licenţă.
Dragomir a explicat că, potrivit regulamentului, Liga I poate începe cu un număr mai mic de 18 echipe, dacă sunt formaţii care nu primesc licenţa. Totuşi, Comitetul Executiv al FRF poate stabili ce formaţii să completeze primul eşalon. Şeful LPF a precizat că va propune ca locul Timişoarei în prima divizie să fie luat de câştigătoarea unui baraj între echipele de pe locurile 3 din cele două serii ale ligii secude şi ocupanta locului 15 în Liga I, primul loc retrogradabil. "Este posibil ca Liga I să fie cu 17 echipe. Însă la propunerea LPF sau a televiziunilor, Comitetul Executiv al FRF poate invita în Liga I echipa de pe locul 15 sau echipa de pe locul 3 (n.r. - din Seria a II-a a Ligii a II-a) sau poate hotărî un baraj. Nu avem probleme cu televiziunile privind numărul de echipe în Liga I, suntem acoperiţi. Ne-am luat măsuri prin contract, pentru că în viitor vom reduce numărul de echipe din Liga I la 16. Aceasta a fost ideea preşedintelui Mircea Sandu (n.r. - fără echipe care să înlocuiască o formaţie ce nu a primit licenţa), nu a fost propunere din partea ligii. O să fac o propunere scrisă din partea ligii să fim 18. Dacă federaţia ţine cont bine, dacă nu, nu! Echitabil ar fi un baraj în trei, locul 15 din Liga I şi locurile 3 din cele două ser