Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” se află în prag de sărbătoare. Se împlinesc 76 de ani de când profesorul Dimitrie Gusti a creat frumosul sat din inima Bucureştilor. Prin urmare, în perioada 17-20 mai, iubitorii acestui preţios aşezământ cultural, din toate coţurile ţării, sunt aşteptaţi cu evenimente speciale, pe măsura sărbătorii. "Anotimpuri: Muzeul Satului - 76 de ani (1936-2012)”, nu este un titlu generic.
Cu acest prilej, sunt sărbătoriţi nu numai cei 76 de ani de existenţă ai unei instituţii – emblemă a României dar şi ctitorii muzeului - Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti. Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor avea ocazia să participe la atelierele interactive ale meşterilor populari, să viziteze cinci expoziţii, să asculte muzică populară românească, dar şi muzica etniilor conlocuitoare, muzică clasică şi ritmuri irlandeze.
Programul va fi deschis la 17 mai, la miezul zilei, cu onoruri militare de altădată... la zi aniversară. Nu vor lipsi tulnicăresele din comuna Avram Iancu-Alba, meşterii populari, muzica şi poezia, teatrul pentru copii, şi numeroasele concursuri tematice.
Ziua de 19 mai se deschide cu "Dimineaţa Muzeului - ce face parte din programul european Noaptea Muzeelor.
Din motive de securitate a patrimoniului, Muzeul Satului nu poate fi vizitat noaptea, însă propune vizitatorilor, ca în fiecare an, o plimbare cultural-matinală, cu un program antrenant : târg cu meşteri populari, muzică populară românească, muzică tradiţională a etniilor, expoziţii, jazz, spectacol de dans irlandez în dialog cu căluşarii din România, ateliere demonstrative de olărit şi ţesut cu participare gratuită, bucate alese şi multă, multă voie bună şi surprize! Sâmbătă, 19 mai, între orele 9.00 şi 14.00 accesul în muzeu va fi gratuit!
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” se află în prag de sărbătoare. Se