Ceapă de Pericei, brânză de capră de la Fântânele, pălincă veche de 24 de ani, silvoiţă de Hida şi produse apicole de pe Valea Barcăului - sunt produse ce ar putea sta pe masa Casei Regale a României, după ce ele au fost duse de Mircea Groza la Palatul Elisabeta, unde cunoscutul sălăjean a participat la petrecerea de Ziua Regalităţii.
Mircea Groza, cunoscut în special pentru pasiunea sa pentru bucătăria tradiţională sălăjeană, dar mai ales pentru bucatele pregătite în stilul strămoşilor noştri romani, s-a numărat printre românii aleşi să fie alături de Regele Mihai şi de Casa Regală a României la sărbătorirea Zilei Regalităţii - 10 mai. "Am primit invitaţia din partea Casei Regale la recomandarea lui Alin Prunean, care are o colaborare mai veche cu o fundaţie a instituţiei", ne-a spus Mircea Groza la întoarcerea acasă, precizând că participarea lui la evenimentul de la Bucureşti a fost în calitatea sa de coordonator al echipei "Nişte ţărani", cu care a câştigat inimile multor pasionaţi de gastronomie din ţară, dar şi din străinătate.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA
Şi, ca un "ţăran" care se respectă, Mircea Groza s-a înfăţişat în faţa familiei regale aşa cum îi stă bine unui sălăjean autentic: într-un costum popular vechi de peste o sută de ani. "Am avut de la cămaşă şi gaci de cânepă, la opinci şi şorţ bărbătesc de sărbătoare cu cipcă şi nelipsitul clop de paie", îşi descrie Groza ţinute care a atras privire tuturor participanţilor de elită la marele eveniment. "Principele Radu a venit direct la mine să-mi mulţumească pentru că m-am îmbrăcat în acest fel şi a ţinut să îşi facă poze cu mine", povesteşte el.
Mircea Groza nu s-a dus la Bucureşti cu mâna goală. El a dus Casei Regale un coş, în care a pus o cunună de ceapă de Pericei, brânză de capră de la Fântânele (comuna Dragu), de la ferma familiei Ghiuruţan, pălincă de prune