Recent, în cadrul adunării generale, membrii Academiei de Ştiinţe Medicale şi-au exprimat susţinerea faţă de Institutul Cantacuzino ca unitate strategică de interes naţional. Finanţarea AŞM şi modificări ale statutului au fost alte subiecte dezbătute. Mai multe detalii despre concluziile adunării generale, dar şi despre activitatea şi planurile de viitor ale Academiei de Ştiinţe Medicale ne oferă dl prof. dr. Irinel Popescu, într-un interviu realizat de dr. Aurel F. Marin.
După cum cititorii noştri poate au observat, în urmă cu două săptămâni lansam, la prima pagină, o nouă rubrică. Prin Cronica AŞM ne propunem să informăm cititorii despre proiectele şi evenimentele în care este implicată Academia de Ştiinţe Medicale şi despre activitatea meritorie a membrilor acesteia. Demersul este unul firesc, dată fiind nevoia pe care sistemul de sănătate românesc şi societatea, în ansamblu, o au pentru un for de referinţă în domeniu. Dar exprimă, totodată, şi continuitatea susţinerii pe care săptămânalul „Viaţa medicală“ a acordat-o înaltului for ştiinţific medical. Parteneriatul cu Academia de Ştiinţe Medicale se va concretiza, deci, şi sub forma noii rubrici, la care îi invităm pe membrii AŞM să contribuie nemijlocit. În plus, ediţia de anul acesta a Galei„Viaţa medicală“ se desfăşoară sub auspiciile Academiei Române şi ale Academiei de Ştiinţe Medicale.
Adunarea generală a membrilor AŞM
Vineri, 27 aprilie a.c., în amfiteatrul Spitalului Clinic Colţea, s-a desfăşurat adunarea generală a membrilor Academiei de Ştiinţe Medicale. Unul din principalele puncte pe ordinea de zi a fost discutarea problematicii legate de menţinerea statutului de unitate strategică de interes naţional şi de producţia de vaccinuri a Institutului Cantacuzino. La dezbateri, alături de prezidiul AŞM şi de membrii acesteia, a fost prezent şi dl prof. univ. Gheorghe Iancu, Avocatu