Ultimele zile ne-au adus numai veşti proaste. După un început de săptămână extrem de rău pentru leu, care a tot scăzut în faţa monedei europene, nici Institutul Naţional de Statistică (INS) nu ne aduce ştiri mai bune. Conform cifrelor oficiale, în ultimele şase luni, economia noastră a fost în picaj, ceea ce se traduce în limbaj de specialitate prin recesiune. Iar dacăe să privim şi spre zona euro, care e în pericol din cauza problemelor din Grecia, ne putem întreba dacă nu cumva ne îndreptăm spre dezastru. Unii specialişti încearcă să ne liniştească, alţii spun însă că ne va fi tot mai rău. Ultimele zile ne-au adus numai veşti proaste. După un început de săptămână extrem de rău pentru leu, care a tot scăzut în faţa monedei europene, nici Institutul Naţional de Statistică (INS) nu ne aduce ştiri mai bune. Conform cifrelor oficiale, în ultimele şase luni, economia noastră a fost în picaj, ceea ce se traduce în limbaj de specialitate prin recesiune. Iar dacăe să privim şi spre zona euro, care e în pericol din cauza problemelor din Grecia, ne putem întreba dacă nu cumva ne îndreptăm spre dezastru. Unii specialişti încearcă să ne liniştească, alţii spun însă că ne va fi tot mai rău.
“La criză, fir întins!”, asta e urarea pe care şi-o fac pescarii de ocazie când aruncă undiţele în râul Dâmboviţa, în încercarea de a prinde cel puţin 1 kg de peşti mici, care să le asigure măcar o masă pe zi. Criza economică e din ce în ce mai greu de suportat, mai ales dacă ai o pensie de 500 de lei şi vârsta de 84 de ani. “Dau pensia pe medicamente, pe întreţinere, curent şi gaze. Îmi mai rămân câţiva lei şi mi-e foarte greu. Vin în fiecare zi pe Dâmboviţa, să dau la peşte, pentru a avea ce mânca”, ne-a spus bucureşteanul Petrică Buligan (84 de ani).
Adrian Vasilescu a declarat că recesiunea anunţată ieri dimineaţă nu trebuie amestecată cu evoluţia cursului de schimb. Dar leul ne