"Eu am folosit această întâlnire şi am răspuns invitaţiei doamnei ministru şi colegilor din sală, pentru a discuta în general despre protecţia mediului pentru că foarte mulţi vorbesc bla, bla şi puţini sunt angajaţi direct. Calitatea apei este monitorizată în Bucureşti prin cele patru staţii, în aşa fel încât în 90 la sută din cazuri securitatea conţinutului apei este îndeplinită. A doua problemă este aceea că au existat, spun că au existat pentru că în acest moment nu mai există, destul de multe zone la periferia Bucureştiului care nu avea canalizare, nu aveau apă curentă, nu aveau lumină. Acolo se trăia ca în comuna primitivă, este vorba de Dălhăuţi, Apărătorii Patriei, Progresului, cartierul Ion Creangă, Andronache, sigur, o parte din el, Giuleşti Sârbi şi Vatra Nouă. Ne-am apucat acum să facem Petricani, pentru că în jurul lacului Plumbuita nu există canalizare şi apă. Mergând în sensul acesta, eu cred că în următorii ani eliberăm şi dăm deoparte şi problema aceasta cu lipsa de apă, canal şi apă curată potabilă pentru toată lumea", ne-a declarat primarul general Sorin Oprescu.
De altfel edilul-şef a vorbit şi despre proiectele viitoare în domeniul protecţiei mediului din Capitală. "Acoperişurile verzi, Dâmboviţa înverzită şi nu renunţ de loc la centura de protecţie a Bucureştiului în special în partea de Sud-Est. Acolo încerc o colaborare cu toţi ceea ce înseamnă administraţia locală care înconjoară Bucureştiul în proximă apropiere", a mai explicat Oprescu.
Primarul general a vorbit şi despre staţia de epurare de la Glina, despre care a spus că a proiectul a început în 1987. "Am reuşit să terminăm faza I, facem aplicaţia pentru faza a II-a, doamna ministru. Am reuşit să avem una dintre marile staţii de epurare", a mai spus primarul.
Edilul-şef a mai vorbit şi despre absorbţia fondurilor europene, care este îngreunată de structurile române, ia