Un dulce rapid pentru o dupa-amiaza cand vrem ceva dulce. Ganache de ciocolata alba cu jeleuri
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente:
- 500 ml smantana pentru frisca;
- 80-100 g de zahar farin;
- 250 g ciocolata alba;
- 200 g jeleuri de fructe;
- 20 g gelatina;
- 10-12 piscoturi.
Decor:
- 80 g ciocolata neagra;
- 1 lingura de lapte;
- 20-30 g de unt.
Modul de preparare:
Intai se pune gelatina la inmuiat in apa rece.
Intr-o oala incalzim 250 ml smantana si cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba taiata in bucati.
Amestecam cu o lingura pana se topeste complet si devine totul cremos.
Cat e calda adaugam si gelatina dizolvata si amestecam ca sa se incorporeze uniform in ciocolata, dupacum scrie culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Separat batem cu mixerul restul de 250 ml de smantana cu zaharul farin pana se face frisca.
Cand e suficient de tare, adaugam si ganache-ul de ciocolata, mixand in continuare.
Trebuie lucrat repede si cu grija ca gelatina incepe sa se raceasca si sa se intareasca.
Intr-o forma de chec de 12x22 cm, tapetata cu folie de plastic, incepem sa turnam 1/3 din amestec, aranjam deasupra jeleuri, mai adaugam 1/3 din amestec, mai complectam cujeleuri si apoi acoperim cu restul de crema. Inchidem cu piscoturi si acoperim cu folie de plastic.
Dam tava la rece cateva ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa inspiratie.
Se topesc cca. 80 g de ciocolata neagra cu o lingura de lapte si cu putin unt si se orneaza prajitura pe deasupra.