Ex-diplomatul Silviu IonescuBong, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, este prima victimă care primeşte compensaţii pentru rănile suferite.
Prietenul său, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a murit după zece zile de la accident, iar o a treia victimă, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani, a suferit răni uşoare.
Suma i-a fost acordată de Înalta Curte lui Bong Hwee Haw pentru durere şi suferinţă, pentru pierderea unor venituri şi pentru costuri cu tratamentul medical.
Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu a fost trimis în judecată la 1 iulie 2010, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.
Silviu Ionescu a fost eliberat în 25 noiembrie 2010 din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara.
Potrivit acuzării, în 15 decembrie 2009, în jurul orei 03.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.
Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore, potrivit procurorilor.
Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave