Millenium Building Development precizează printr-un comunicat de presă că decizia CEDO nu are efecte asupra dreptului de proprietate al companiei asupra construcţiei Cathedral Plaza şi nu poate justifica ori legaliza nicio măsura administrativă asupra clădirii.
"Millennium Building Development a demarat procedurile de sesizare a Curţii Europene a Drepturilor Omului în primul rând pentru a atrage atenţia asupra tendinţei de nesocotire a dreptului său de proprietate. Demersul în faţa CEDO nu poate fi denaturat şi considerat ca fiind unul de "punere de presiune" asupra justiţiei din România. Respingerea acestor cereri - pe aspecte formale - nu poate influenţa cursul justiţiei în numeroasele cauze iniţiate de Arhiepiscopia Romano-Catolică, aflate pe rolul instanţelor româneşti", se spune în text.
Citeşte şi:
FOTOGALERIE Cathedral Plaza a pierdut la CEDO. ARCB aşteaptă o decizie a Justiţiei din România pentru dezasamblarea clădirii
Compania arată că va continua să îşi apere drepturile "dobândite în mod legal, în toate cele peste 16 conflicte judiciare pornite de Arhiepiscopia Romano-Catolică şi de aliaţii săi de conjunctură împotriva proiectului nostru imobiliar". "Nu vom înceta să amintim că acest proiect s-a bucurat până la un punct de sprijinul entuziast al Arhiepiscopiei", se mai spune în comunicat.
Potrivit dezvoltatorului imobiliar, decizia CEDO nu obligă în niciun fel instanţele din România să pronunţe hotărâri defavorabile proiectului şi nici nu validează vreuna dintre "pretenţiile" Arhiepiscopiei Romano-Catolice, cum "încearcă să insinueze, cu rea-credinţă, reprezentanţii acesteia din urmă".
"Millenniun Building Development îşi manifestă deopotrivă surprinderea faţă de declaraţia neadevarată a avocatului Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Ofelia Bîrsan, privind o posibilă demolare a clădirii, susţinere contrară cursului pr