Un programator este angajat cu un salariu între 1.500 şi 2.000 euro lunar
În sectorul bancar, media este de 1.000 de euro în cazul unui branch manager sau regional manager
Însă în poziţiile de conducere băncile au cei mai bine plătiţi şefi
Acum ceva timp să lucrezi la o bancă însemna o realizare pentru orice individ, indiferent de pătura socială din care face parte. Acum nu mai este chiar la modă. Astăzi dacă eşti IT-ist ai şansa să câştigi mai bine decât unul care lucrează într-o bancă. Angajaţii companiilor din domeniile IT, bancar şi farma au cele mai mari salarii din România, dar diferenţa dintre o poziţie de nivel mediu şi una de top management este foarte mare, potrivit firmei de recrutare, selecţie şi plasare de personal Trenkwalder.
"Salariul este un element foarte important atunci când se discută de angajaţii unei companii, iar de multe ori, pe lângă diferitele beneficii oferite de un angajator, salariul poate reprezenta o metodă de fidelizare a angajaţilor sau chiar de atragere a unor noi angajaţi. Mai mult, în Capitală se oferă salarii cu peste 30% mai mult decât media pe ţară", se arată într-un comunicat al Trenkwalder.
Astfel, un programator software - indiferent dacă este developer, team leader, project manager sau software architect - este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe lună, iar în cazul poziţiilor de management salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.
În domeniul bancar media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relationship manager, branch manager sau regional manager.
Când vine vorba de şefi, raportul se schimbă
În ceea ce priveşte nivelul de top management, în acest domeniu apar diferenţe foarte mari comparativ cu nivelul mediu. "Un salariu pentru o persoană din top management în domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse între 100.00