Îşi sfidează cu nonşalanţă vârsta şi refuză încă să se gândească la momentul retragerii. Nu e vorba despre jucători de 35-40 de ani, ci în discuţie sunt fotbalişti activi, săriţi bine de 60 de ani. Pompiliu Barbu are, la aproape 64 de ani, trei copii, opt nepoţi şi un strănepot, dar spune că se simte mai în vână decât mulţi fotbalişti din Liga I!
Mai nou, Barbu e legitimat în Liga a IV-a din Argeş, AS Colibaşi, acolo unde s-a transferat în iulie 2011. El este totodată şi vicepreşedintele micuţului club, pentru care joacă săptămână de săptămână pe maidanele fotbalului mic, alături de puşti născuţi în 1994 sau 1995. Marele regret al lui nea Pompiliu e acela că n-a apucat să joace niciodată în străinătate: „Păcat că n-am avut şi eu un impresar. În Malta sau în San Marino aş fi putut câştiga şi eu o mică avere, după Revoluţie". Pasiunea pentru fotbalul adevărat nu are limite pentru nea Pompiliu, care se gândeşte serios să aniverseze vârsta de 70 de ani pe teren. "Am jucat la multe echipe, le-am şi uitat numărul. Am o viaţă cumpătată, fără excese alimentare, tutun sau alcool", a explicat veteranul născut la 24 august 1948 care este secretul său de aur. Dedicarea de care dă dovadă Barbu n-a rămas nerăsplătită, el fiind chemat din când în când şi la diverse partide de binefacere jucate de echipele fanion ale Argeşului, FC Argeş şi CS Mioveni. Anul trecut, în vară, a avut ocazia să schimbe câteva pase cu Nicolae Dică şi cu Adrian Neaga, la prezentarea lotului Mioveniului pentru Liga I.
Pompiliu Barbu (centru)
Mitică Predescu, antrenor-jucător la 72 de ani!
La 250 de kilometri distanţă, în micuţa localitate Schela Cladovei din judeţul Mehedinţi, Gheorghe Demetrescu, este, probabil, la 65 de ani împliniţi, cel mai bătrân jucător activ din România. Spre deosebire de Pompiliu Barbu, care nu prea mai poate duce un meci întreg, Demetrescu e pilo