Secretarul Biroului permanent al Camerei, Georgian Pop, a declarat la începutul acestei săptămâni că forul legislativ a stabilit că în cazul deputatului liberal Virgil Pop (foto dreapta) este vorba despre o “chestiune de constituţionalitate”.
„Având în vedere că există o hotărâre judecătorească definitivă, iar Virgil Pop nu îşi mai poate exercita mandatul, Comisia juridică a făcut propunerea de hotărâre de încetare a mandatului, iar plenul va vota această hotărâre marţea viitoare, la şedinţa de plen cu vot final”, a afirmat Georgian Pop.
Pop, condamnat definitiv
pentru corupţie
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind constatarea încetării mandatului de deputat al lui Virgil Pop, condamnat în luna martie la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.
Deputatul Virgil Pop a fost condamnat pe 26 martie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, printr-o decizie definitivă şi executorie.
O zi mai târziu, pe 27 martie, Pop a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni în vederea punerii în executare a pedepsei, chiar de la hotelul Bucureşti Radison, reşedinţa parlamentarilor.
Pop nu a demisionat.
Nu din Parlament...
Deputatul PNL Horea Uioreanu a precizat la momentul respectiv că Virgil Pop a demisionat din partid în decembrie 2011, după condamnarea sa de către prima instanţă de judecată. Dar Pop nu a demisionat din Parlament, rămânând singurul deputat din România care a “reuşit” două recorduri: să îşi înceapă mandatul în arest (se afla în arest preventiv), respectiv să îşi încheie mandatul în arest (condamnat definitiv).
Pop, consilierul
lui Marius Nicoară
Virgil Pop a fost