Producătorii de mezeluri sunt “Dumnezeu pe pământ” când stabilesc reţetele produselor. După ce că parizerul, cremvuştii sau salamul conţin o grămadă de mizerii, cârnăţarii scad iar calitatea mezelurilor, ca să nu le scumpească, chipurile! Astfel, în loc de carne vor băga şi mai mult şorici, grăsime şi tendoane! Producătorii de mezeluri sunt “Dumnezeu pe pământ” când stabilesc reţetele produselor. După ce că parizerul, cremvuştii sau salamul conţin o grămadă de mizerii, cârnăţarii scad iar calitatea mezelurilor, ca să nu le scumpească, chipurile! Astfel, în loc de carne vor băga şi mai mult şorici, grăsime şi tendoane!
Patronii din industria cărnii au început să se plângă de faptul că nu mai fac faţă scumpirii materiei prime şi scăderii puterii de cumpărare! Soluţia găsită de ei? Scăderea calităţii produselor, care, oricum, lasă de dorit!
“Există un lucru care este foarte riscant şi care se întâmplă în România de un an. Se umblă la reţetele preparatelor de carne, şi nu numai. Scad calitatea reţetei pentru a păstra preţul constant. O parte din noi vom umbla la reţete şi iar va striga presa ce produse proaste avem”, a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, la rândul lui producător de mezeluri.
↑ Mezelurile din categoria inferioară, precum salamurile, conţin într-un procent foarte mare ingrediente de proastă calitate
Cu alte cuvinte, după ce că sunt proaste, mezelurile, îndeosebi cele din categoria inferioară, vor fi în curând şi mai rele din punct de vedere al calităţii!
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi (foto), directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a avertizat în mai multe rânduri că aceste produse, cum sunt parizerul, cremvuştii sau salamurile din categoria inferioară, conţin, în proporţie de 80%, mizerii cum ar fi grăsimea, şoriciul şi resturile de la animale, precum tendoane, urechi sau stomac, şi foarte puţină car