În ciuda ideilor preconcepute potrivit cărora cartoful este nesănătos şi îngraşă, un studiu recent a dovedit faptul că, de fapt, este o adevărată sursă de vitamine şi nutrienţi, chiar mai bună decât banana, broccoli sau fructul de avocado, relatează Daily Mail.
Potrivit specialiştilor, cartoful nu este “mâncarea săracului”, ci mâncarea omului sănătos, asta mai ales pentru că un cartof fiert conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un avocado. Totodată, cartoful conţine mult mai multe minerale decât nucile şi seminţele.
Un alt studiu, realizat în 2011, a subliniat faptul că oamenii care mănâncă această legumă de două ori pe zi au tensiunea arterială mai mică decât ceilalţi, nutriţioniştii recomandând cartoful în dieta zilnică, insistând asupra ideii că nu îngraşă.
Studiul a fost realizat de nutriţionistul independent Sigrid Gibson, care a analizat efectul consumului de cartofi asupra a 876 de copii şi 948 de adulţi. De asemenea, în colaborare cu Potato Council, o divizie a Ministerului Agriculturii, a realizat şi o aplicaţie pentru telefonul mobil care compară calitatea cartofilor cu alte alimente considerate foarte bune.
În ciuda ideilor preconcepute potrivit cărora cartoful este nesănătos şi îngraşă, un studiu recent a dovedit faptul că, de fapt, este o adevărată sursă de vitamine şi nutrienţi, chiar mai bună decât banana, broccoli sau fructul de avocado, relatează Daily Mail.
Potrivit specialiştilor, cartoful nu este “mâncarea săracului”, ci mâncarea omului sănătos, asta mai ales pentru că un cartof fiert conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un avocado. Totodată, cartoful conţine mult mai multe minerale decât nucile şi seminţele.
Un alt studiu, realizat în 2011, a subliniat faptul că oamenii ca