Invitaţi de marcă vor dezbate astăzi problemele cu care se confrunta întreprinderile mici şi mijlocii pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză. CAPITAL deschide astfel seria de conferinţe pentru a veni în ajutorul mediului de afaceri.
Potrivit datelor Registrului Comerţului, la sfârşitul anului 2011 erau active 951.803 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri). Întreprinderile mici şi mijlocii de pe piaţa locală, în care lucrează 60% din salariaţii români cu forme legale de muncă, au fost cele mai lovite de criza economică, numărul radierilor crescând cu 7% în primul trimestru al lui 2011, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
Aurel Cazacu, directorul general al firmei Vel Service, spune că firmele româneşti vor avea succes dacă exportă sau oferă servicii în ţări precum Libia, Irak sau Siria.Vă invit să exportăm. România poate exportă în ţări aflate în reconstrucţie Libia, Irak etc. Nu trebuie să inventăm, trebuie să ajungem din nou la ceea ce eram înainte. În Irak enevoie de 3 milioane de locuinţe, multă infrastructură, au de refăcut canalizari, hoteluri, echipamente, proiectare, arhitectură.
Va trebui să avem acces în Siria, la momentul în care Siria va fi ca Libia.
Este trist să vezi cum firme de construcţii din România nu pot contracta un miliard de euro singure.
Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe, spune că acum avem un sistem de taxe şi impozite, care peste o lună s-ar putea schimba. Fostul ministru menţionează că dacă ar fi după el, atunci ar introduce taxe şi mai mari pentru IMM-uri
Avem unul dintre cele mai blânde sisteme fiscale din lume. Codul fiscal din SUA are 100.000 de pagini. În ceea ce priveşte cozile la taxe, acestea sunt bune pentru socializare.
Cine stă la coadă la taxe? Vârsta medie a celor care stau la coadă este de 54 de ani. Ti