Dacă cineva susţine un lucru pe care poţi să îl combaţi uşor cu argumente „la obiect", este o mare greşeală să te apuci să-i conteşti persoana. Un adevăr este mai puţin adevărat rostit din gura unui nebun? O minciună devine adevăr, dacă e spusă de un înţelept?
Dacii sunt foarte cool. Aproape 100.000 de români au citit articolul despre filmul documentar "Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012". Aproape 500 au postat comentarii relevante, 400 au trimis mai departe linkul în reţelele sociale şi peste 1.200 au apăsat butonul like.
Totul în numai patru zile.
Într-o săptămână în care s-au schimbat şefi de ministere, a crescut cursul valutar, fraţii Cămătaru au ajuns la zdup şi gimnastele de aur ale României au fost răsplătite pentru performanaţă, teoria dacologilor a fost cel mai urmărit, dezbătut şi apreciat subiect. A beneficiat de o audienţă incredibilă. De ce?
Articolul despre filmul de pe YouTube a stârnit o dezbatere aprinsă între cititorii adevarul.ro, cei mai mulţi dintre cei care au comentat trădând faptul că sunt fascinaţi de teoriile vehiculate. În acelaşi timp, mulţi cititori au contestat susţinerile dacologilor, cu multe argumente interesante.
adevarul.ro nu şi-a propus doar să prezinte viziunea video a unor amatori despre istoria noastră antică. De aceea, în colaborare cu revista Historia, au fost prezentate şi poziţiile unor istorici, urmărite cu interes de zeci de mii de cititori. Subiectul a fost preluat de unele televiziuni de ştiri, care au adus alţi istorici pentru a discuta despre daci, romani şi rădăcinile noastre.
După patru zile de dezbateri subiectul a rămas la fel de controversat pentru zeci de mii de cititori şi probabil că va rămâne aşa foarte mult timp. Se întâmplă asta şi pentru că istoricii „de meserie", care au vorbit pe tema aceasta, au greşit abordarea. S-au spus prea multe lucruri d