Gustul unei persoane pentru un fel sau altul de mâncare este, de obicei, determinat de mediul cultural din care provine, existând milioane de feluri de mâncare în întreaga lume. Ceea ce unii consideră dezgustător, pentru alţii ar putea fi un favorit.
Este important să păstraţi acest lucru în minte atunci când vine vorba de anumite alimente care fie sunt consumate prea devreme, fie prea târziu. Vorbim de peşte care este lăsat să fermenteze luni de zile, sau care se agită în farfurie.
Caracatiţa vie se mănăncă în stare naturală.
Calamarul dansator. Spre deosebire de caracatiţă, acesta nu se mai află printre cei vii. A fost ucis recent, dar celulele nervoase din tentaculele sale sunt readuse la viaţă atunci când sosul de soia bogat în sodiu se toarnă peste ele.
Ikizukuri este un peşte în viaţă, în ciuda faptului că i-a fost îndepărtată carnea şi aşezată într-un mod macabru deasupra lui. Pregătirea peştelui viu, numit ikizukuri, este foarte controversată şi mulţi oameni văd practica destul de crudă. Este interzisă în Australia şi Germania
Peştele Yin Yang este o formă de a mânca peştele viu. Aceasta presupune cufundarea lui în ulei fierbinte şi prăjirea de la branhii în jos. Este considerată o practică crudă, fiind interzisă în Taiwan, Australia şi Germania.
Casu Marzu este o brânză care îi înspăimântă chiar şi pe cunoscătorii cei mai experimentaţi. Aceasta este cunoscută în Sardinia, se traduce prin "brânză purtredă", este infuzată cu larve de muscă şi se lasă să fermenteze până la descompunere. Cum larvele cresc, descompun grăsimile din brânză şi o fac moale şi cu un miros puternic. Deşi unii oameni înlătură insectele, care, în timp devin viermi mici, majoritatea o preferă cu "puţină carne".
Vezi mai multe feluri de mâncare dând click pe galeria f