Aceasta prajitura este absolut delicioasa si extraordinar de racoritoare. Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura apa rece
- 1 plic zahar vanilat
- sare
Ingrediente crema cu mascarpone:
- 300 g mascarpone
- 100 g zahar farin
- 300 ml frisca
- 6 g de gelatina Dr. Oetker
- 300 g mure
- 100 ml frisca (decor)
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare.
Se adauga lingurile de zahar, zaharul vanilat, galbenusurile, lingura de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.
Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de chec de dimensiunea 12x22 cm si se da la cuptor pentru 30-40 de minute.
Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza.
Pentru crema se bate frisca tare.
Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece cca. 10 minute.
Intr-un bol batem crema mascarpone ( sau o alta crema fina de branza ) cu zaharul farin, iar la urma incorporam si frisca.
Incalzim gelatina cat sa se topeasca, o luam de pe foc si amestecam in ea doua linguri din crema, iar dupa ce s-a omogenizat o amestecam in restul de crema, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Din mure alegem aprox. jumatate pentru decor, pe cele intregi si ferme, iar pe restul le taiem in doua si le incorporam si crema.
Tava de chec in care am facut blatul o tapetam cu folie de plastic, apoi asezam primul blat.
Punem jumatate din crema mascarpone si mure, acoperim cu al doilea blat si asezam deasupra restul de crema.
Dam la frigider cateva ore sau de seara pana dimineata.
Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se imbraca si pe lateral si deasupra cu frisca ramasa ( 100