Federation Internationale des Journalistes et des Ecrivains du Tourisme (FIJET) a fost înfiinţată la Paris în anul 1954 de către asociaţiile naţionale din Franţa şi Belgia, fiind cea mai veche asociaţie profesională de scriitori şi de jurnalişti de călătorie din lume. Cu un număr care depăşeşte în prezent 800 de membri, din peste 40 de ţări de pe cinci continente, este cea mai mare organizaţie profesională internaţională a jurnaliştilor de turism. Târgu-Jiul, oraşul lui Brâncuşi poate aduce în Gorj „Mărul de Aur”.
Asociaţia Patronală de Turism a solicitat Primăriei Târgu-Jiu să participe la promovarea oraşului lui Brâncuşi şi a judeţului Gorj prin susţinerea financiară a programului „Mărul de Aur pentru Gorj”. În perioada 18-20 mai în Gorjul Istoric şi Pitoresc, la Târgu-Jiu, se realizează un Infotrip de susţinere a Proiectului ,,Mărul de Aur pentru Oraşul lui Brancuşi”. Acest program presupune invitarea în Gorj a unui număr de 15 ziarişti, membri ai PRESS TOUR FIJET România, care să propună şi să voteze Gorjul ca destinaţie premiată cu „Mărul de Aur”. Premiul „La Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este echivalentul FIJET al Oscarului. În fiecare an, premiul este acordat unei organizaţii, ţări, oraş sau persoană pentru recunoaşterea eforturilor speciale în promovarea şi ridicarea nivelului turismului.
Gorjul, aproape de „Mărul de Aur”
„Mărul de Aur pentru Gorj” se va derula în perioada 18-20 mai. Invitaţii vor vizita Cheile Olteţului, Mănăstirea Polovragi, Peştera Muierilor, staţiunea Rânca, Mănăstirea Lainici, Muzeul Curtişoara, Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu”, Cheile Sohodolului, Mănăstirea Tismana, Parcul Central, Parcul Coloana Infinitului, Primăria Târgu-Jiu, Casa Memorială „Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa şi zona Arcani. Potrivit preşedintelui Consiliul Judeţean Gorj, este o oportunitate de dezvoltare a turismului în zonă, dar şi un mod d